събота, 28 декември 2013 г.

МЕКА БАДЕМОВА ХАЛВА



Съставки:

300 грама сурови бадеми, за предпочитане обелени

150 гр. кафява захар или кафява
сока на половин лимон
настъргана кора на половин лимон или портокал


 Начин на приготвяне

Смелете бадемите
Сипете захарта в тенджера, сложете една или две лъжици вода и оставете захарта да се разтопи. Добавете пастата от смлените бадеми и разбъркайте добре. Оставете така приготвената смес да  поври на слаб огъм в продължение на 5 минути, като през това време непрекъснато разбърквате. Оставете да се охлади за 5 минути. След това можете да изсипете тази смес в готови формички или върху голяма чиния или поднос. Покривате го с прозрачно фолио и го оставяте в хладилникада се охлади. След няколко часа халвата е готова за консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар